Zašto bi Svatko Trebao Znati Vremena Svojih Benchmark WODova

Svaki sportaš ima benchmark mjerenja unutar svog sporta. Trkači imaju 400m, 1000m i 5000m. Za one koji posjećuju klasičnu teretanu to je obično bench press. Powerlifteri imaju bench press, deadlift, i zadnji čučanj. CrossFiteri imaju “Girls” cure po naški . Svrha mjerenja su dvije stvari : Mjerenje napretka tokom vremena i druga da se usporedite sa ostatko zajednice u boxu.  

Testiranje napretka

Činjenica je da ono što se mjeri, bolje se kontrolira i poboljšava. Teško je s vremenom izmjeriti napredak ako su jedini dostupni podaci sjećanje na to kako ste se osjećali tijekom WODa prošli mjesec u usporedbi sa posljednjim WODom. Totalno je druga priča ako ste zabilježavali vremena na određenim WODovima koje možete uvijek usporediti tokom vremena. Što ako primjetite da je tijekom proteklih 6 mjeseci vaše vrijeme na “Helen” puno bolje, dok je vaše vrijeme na “Diane” ostalo isto? Takvi podaci mogu vam pomoći da shvatite na kojim ste područjima napredovali a na kojima trebate još raditi – u ovom primjeru možda niste dovoljno pažnje posvećivali deadliftu.  

Motivacija

Često puta dobra doza natjecanja je najbolja motivacija. Znajući vaše vrijeme na “Fran” i biti u mogućnosti to usporediti sa vašim trening partnerom ili drugim članovima zajednice može pružiti dodatnu motivaciju da bi ste se nastavili vraćati ili da izgurate kroz teške treninge. Ključ je biti realan. Izazov tražite protiv pojedinaca koji su blizu vaše razine kondicije, a inspiraciju u onima koji su stepenicu više. Kratkoročno, ako je vaše vrijeme na “Fran” 8:10 , pokušajte pobijediti nekoga s vremenom od 8 minuta. Izvorna CrossFit mjerila to jest Benchmarks dolaze u obliku zvanom “The Girls” : Angie, Barbara, Chelsea, Diane, Elizabeth i Fran. Zašto naziv “The Girls”? Greg Glassman je jednom rekao : “Svaka vježba koja vas ostavi na leđima, buljeći u strop, pitajući se što se dovraga dogodilo, zaslužuje ime po curi. Prva tri WODa se sastoje od zgibova, sklekova i čučnjeva (calisthenics). Posljednja 3 WODa su couplet kombinacije weightliftinga i calisthenicsa ili gimnastičkih elemenata. Važno je napomenuti činjenicu da tih šest vježbi nudi širok raspon metaboličkih stimulusa kroz različite vremenske domene, te stoga nude vrhunski test razine fitnessa. Testirajte razinu svog fitnessa radeći “The Girls” WODove. U idućih 6 tjedana napravite po jednu tjedno , i nakon 6 mjeseci ponovno ih testirajte. Rezultati bi vas mogli iznenaditi i motivirati.  

THE GIRLS

Angie* For time: 100 Pull-up 100 Push-ups 100 Sit-ups 100 Squats *Complete all reps of each exercise before moving to the next. Barbara *5 rounds for time. Three minute rest between rounds. 20 Pull-ups 30 Push-ups 40 Sit-ups 50 Squats Chelsea Each min on the min for 30 minutes of: 5 Pull-ups10 Push-ups 15 Squats *Count total number of reps. 900 is a perfect score. Diane 21-15-9 reps for time of: Deadlift 225/175 Handstand Push-ups *For time Elizabeth 21-15-9 reps for time of: Clean 135/95 Ring dips Fran 21-15-9 reps for time of: Thruster 95/65 Pull-ups

Rezervirajte svoje besplatne konzultacije danas i počnite pisati svoju fitness priču!

Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *