Zašto je Napredak Bitniji od Savršene Prehrane

Krajnjeg cilja nema s savršenstvom. Ako pojednostavnite prehranu i usredotočite se na napredak, tada ćete postići željene rezultate. To će vas dovesti do povećane motivacije, osjećati ćete se puno bolje i korak po korak se približavate najboljoj verziji sebe. Što se tiče prehrane za CrossFit, činjenica je da svatko mora jesti. Kad ljudi započmu “dijetu” ili se odluče na izbacivanje svih gluposti iz svoje prehrane , često to bude ekstremno ili sve ili ništa pristup. Možda ovo pali kod nekih ljudi, ali kod većine to nije slučaj. Međutim, u našem iskustvu to nije održiv pristup. Stroga Paleo ili stroga Keto dijeta a i mnoge druge so sasvim ok… ako je to za vas moguće i održivo. Međutim, često vidimo stres koji nastaje kada netko ima strogi plan prehrane i nema pristup određenoj hrani koja im je potrebna.  
“Zapamtite prehrana je za cijeli život, moramo jesti zato ubacite zdrave navike koje će vam pomoći sa zdravljem dugoročno kao i sa učinkovitosti na treninzima “
  Svi – bili to elitne CrossFit atlete ili totalni početnici – bi imali vrhunski napredak da se usredotoče na proces i napreduju pomalo nego da se usredotoče da teže savršenstvu. Ovo ne znači da ne postavljate vaše ciljeve visoko, super je kad postavite ljestvicu visoko, ali naglasak mora biti na procesu. Sjajno je postaviti cilj da budete ispod 10% tjelesne masnoće, ali mjenjanje svakog i najmanjeg detalja u vašoj prehrani odmah nije efektivan način kako bi došli do toga. Razbijanje potrebnih procesa i fokusiranje na napredovanje će vam pomoći da postignete željeni cilj puno brže i kvalitetnije. Proces postizanja našeg cilja bi trebao bit ugodan i zadovoljavajući, to je ključno kod prehrane i treninga. Uzmimo za primjer doručak. Naša preporuka je da se fokusirate na pronalaženje nekoliko verzija koje vama odgovaraju. Probajte razne varijacije sa jajima, zobenom kašom, smoothie… Kvaliteta je jako važna kada težite nekom cilju. Da možete skinuti tjelesnu masnoću vrlo brzo, ali kako će to utjecati na vaše zdravlje? Što će se dogoditi kad dosegnete svoj cilj? Taktike koje ste koristili nisu održive , i što ćete sad učiniti. Ponovno morate promijeniti svoj plan! Ako ste početnik nemožete očekivati da ćete odmah upasti u normalne CrossFit sate i raditi Snatch sa 100kg zar ne? Morate razviti osnovne vještine i proći kroz proces razvoja snage, mobilnosti i tehnike. Isto vrijedi i za prehranu. Usredotočite se na proces poboljšanja određenih aspekata i počnite formirati dobre i održive navike. Stavljanje nepotrebnog pritiska na sebe kako bi vaša prehrana bila savršena vodi samo do nepotrebnog stresa. Konstantno razmišljanje o hrani i što kuhati za vaš idući obrok može biti jednako nezdravo kao i hrana. Zapamtite stres može bit i dobar i loš. Bez pozitivnog stresa na tijelo nemožemo očekivati da će se prilagoditi. Međutim želimo smanjiti nepotreban stres u našem životu. Ne možemo jesti savršeno cijelo vrijeme, i što je to savršen plan prehrane uopće?! Kako smo rekli na početku krajnji cilj ne postoji sa savršenstvom. Ako se usredotočite na proces i male korake , tad ćete ostvariti zacrtano.

Rezervirajte svoje besplatne konzultacije danas i počnite pisati svoju fitness priču!

Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *